zaterdag 23 juni 2018

Maansteen - de Edelsteen van het dierenriemteken Kreeft


De steen die heel goed past bij het teken Kreeft is de Maansteen. Het is een vrouwelijke steen met vrouwelijke energie die helend is voor vrouwen én mannen. De steen staat voor intuïtie, gevoel, liefde en vruchtbaarheid. Het is een echte vrouwensteen, ze versterkt de vrouwelijke eigenschappen (ook bij mannen).

Favoriet: de wit-blauwe Maansteen
Maansteen kan allerlei zachte tinten hebben. Wit-blauw komt het meest voor, maar ook wit, geel, roze, crème, bruin en zwart zijn mogelijk. Dit maakt het wel erg moeilijk om een echte maansteen te vinden, is mijn ervaring. Ik weet dan niet zeker of het ook wel een Maansteen is… Daarom beperk ik me in dit bericht tot de meest herkenbare Maansteen; de wit-blauwe.

In sieraden
Alle Maanstenen hebben een satijnachtige glans. Is deze glans duidelijk blauw, dan wordt de edelsteen blauwe maansteen genoemd. Dat is het meest geliefde type. De glans golft mee  met de beweging van de steen en daarom is maansteen zo aantrekkelijke steen voor sieraden.

Zie jij wat ik zie in deze steen? Do you see what I see in this stone?
Verzorging
Maansteen kun je energetisch reinigen met behulp van bergkristal en hematiet. Je kunt de steen ook elke week 10 seconden onder koud stromend water houden. Of haar door de salie-wierook halen. Om op te laden kun je de steen een nachtje in het maanlicht leggen.


Toepassingen
Spiritueel

De steen vergroot het hartchakra en vergroot zo de empathie met de medemens en de spirituele groei vanuit compassie.
Maansteen hoort vooral bij het 2e chakra, maar kan ook gelegd worden op het hart, voorhoofd en kruin.
Maansteen vergroot ook het voorhoofdchakra, waardoor intuïtie en mensenkennis groeien.
 Maansteen zorgt ervoor dat je mediamieke gaven versterkt worden. De steen is verbonden met de maan, de maancycli, de zee met haar getijden eb en vloed. Een meditatie met maansteen tijdens volle maan vergroot de intuïtie en helderziendheid.
Ten slotte vergroot maansteen het kruinchakra, wat leidt tot spirituele groei vanuit verbondenheid.


Emotioneel

Maansteen brengt balans bij een gevoel van stress en overbelasting.
Maansteen maakt tevreden. Het helpt je emoties in balans te brengen. De steen helpt gevoelens van lusteloosheid, eenzaamheid en verlatenheid om te zetten naar het gevoel van in actie komen om er iets aan te doen.
 Het dragen van een sieraad met maansteen zuivert de emotionele laag van de aura en helpt emotionele uitbarstingen af te remmen.
Maansteen helpt de gevoelens van mensen te verzachten die door het leven verbitterd zijn, en deze mensen prettiger in de omgang te maken.

Fysiek

Maansteen vergroot het korte termijngeheugen. Het is daarom een prima steen voor kinderen die studeren voor proefwerken of examens.
Maansteen heeft een positieve werking op alle klachten van de organen die bij het heiligbeenchakra , het 2e chakra horen, zoals blaasontstekingen, aandoeningen van het lymfesysteem, oedeem, baarmoeder, vruchtbaarheid, etc.
Maansteen stimuleert de activiteit van de epifyse (pijnappelklier) en harmoniseert deze met het dag-en-nacht ritme en de wisseling van seizoenen. Dit werkt positief op de groei van kinderen. Maansteen helpt bij herstellen van een verstoord slaap- en waakritme, bijvoorbeeld na lange reizen of nachtdiensten.
De steen heeft een uitgesproken werking op de maandstonde van de vrouw. Menstruatieklachten zoals onregelmatige bloedingen, pijn, krampen, PMS worden geharmoniseerd. De vruchtbaarheid wordt gestimuleerd.
 Maansteen biedt een goede ondersteuning bij zwangerschappen, en tijdens en na de overgang. Maansteen harmoniseert de hormooncyclus.
Maansteen helpt ook heel goed bij astmatische klachten. Draag de steen dan om de hals.
Maansteen geeft een jeugdige uitstraling (dankzij meer levensvreugde en tevredenheid).
Maansteen ondersteunt een goede darmwerking.

Onthoud dat de steen jou kiest, en niet andersom. Er zijn vele websites op internet die deze prachtige steen aanbieden. Laat je leiden door je gevoel. 
Beter is om naar een edelsteenwinkel te gaan waar je de steen kunt zien, aanraken en voelen. Maar dat is een keuze die je zelf mag maken.


Ik wens iedereen een prachtige dag toe!

groetjes,
Vivian Dassen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.