woensdag 20 juni 2018

28 juni 2018: Volle Maan in Kreeft en een Douche Ritueel!

Huisje Boompje Beestje

Kreeft gaat over huiselijkheid, gezin, thuis, huis, zorgen voor anderen, koken, tuinieren... Alles wat maar met je directe omgeving te maken heeft.
Kreeft is een vrouwelijk teken met als element Water. Het is de Maan die heerst over het teken Cancer.

Mensen die onder te teken geboren zijn kunnen nogal sentimenteel, emotioneel, en zorgend zijn. Dit zorgend zijn kan nogal wat voeten in de aarde hebben; in de familie denkt men vaak: de Kreeft lost het wel op. Dit kan op zijn beurt weer wrok veroorzaken bij de Kreeft, omdat deze zich dan vaak gebruikt voelt. Dit is heel moeilijk voor de Kreeft, omdat zorgen een tweede natuur is.

De Kreeft heeft een eigen plek nodig. Een eigen lapje grond, een huis, geborgenheid, rust en vrede. Een familiegevoel. Niet zelden zal Kreeft een prachtige tuin hebben om te kunnen genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft.
Maar dat wil niet zeggen dat de Kreeft niet sociaal is. Ze zijn net graag onder de mensen. Kreeften hebben een groot inlevingsvermogen. De Kreeft heeft over het algemeen een rijk emotioneel leven. Maar de keerzijde is dat ze soms juist weer iets té verbeeldingsvol kunnen zijn en dan neigen ze naar dagdromerij, waarbij ze soms hun leven proberen om te smeden om aan een of ander romantisch ideaal te voldoen.

Zelfonderzoek
Kreeft vind het vreselijk als het gevoel hun besluipt geen wortels te hebben. Ook achteloosheid en onvriendelijkheid van anderen kan hen tot het uiterste van irritatie drijven. Ze vergeten daarbij dat ze soms zelf de oorzaak zijn van deze achteloosheid en onvriendelijkheid, door hun klagende, bemoeizuchtige houding. Ook het spelen van de vermoorde onschuld helpt hierin mee, alsook emotionele chantage.
Een balans zien te vinden in sociaal zijn en zichzelf terugtrekken (om even bij te komen) doet de Kreeft goed.
Een zelfonderzoek zou voor de Kreeft verhelderend kunnen werken.


De grootste les voor Kreeft is om mee te deinen met eb en vloed, hoog en laag, volle en donkere maan, wassende en afnemende maan, op en neer... Het zou goed zijn als ze zouden accepteren dat niet iedere dag hetzelfde kan zijn, dat iedereen het recht heeft om op zijn of haar eigen manier te reageren,  en dat hun gevoelens daardoor ook niet elke dag of elk moment van de dag de zelfde kant uitstaan. Daar kunnen heel wat emoties mee geheeld worden.

Volle Maan in Kreeft
Voor algemene informatie over Volle Maan kun je hier klikken.

Met Volle Maan in Kreeft kun je te maken krijgen met kritiek van gezinsleden. Laat je niet omlaag halen! De vraag die je aan jezelf zou kunnen stellen is: Wat heb ik nodig om me emotioneel zeker te voelen?

Voor mijzelf is dat: ervoor zorgen dat er geen emoties van anderen aan me blijven plakken. Gebeurt dat dan? Ja, ik merk dat ik er zelfs heel veel last van heb. Dit los ik op door te douchen, door mijn chakra's regelmatig te balanceren en mijn aura schoon te maken en vervolgens mijn aura af te sluiten.
Kreeft-Cancer valt onder het element Water, dus Water is een medium dat zeer geschikt is om te gebruiken bij Maan in Kreeft. Dus.... we gaan douchen. Met het doucheritueel!

Het douche ritueel
1)      Voordat je gaat douchen kijk je eerst in de spiegel (liefst bloot natuurlijk).  Gewoon kijken zonder oordeel, haha dat is een moeilijke he! Gewoon kijken en accepteren dat er dingen zijn die je niet zo mooi vind. Die vallen je namelijk het eerste op. Kijk nu ook vooral naar de dingen aan jezelf die je wel mooi vind.

2)      Terwijl je dit doet ga je op je buik ademhaling letten. De meesten zijn vergeten door hun buik te ademen en doen dit oppervlakkig door de borst. Dat betekent dat de organen onder in je buik niet gemasseerd worden. Wanneer je inademt breng je adem dan steeds verder naar beneden toe, je buik in. Zo worden echt letterlijk de darmen gemasseerd wat voor een goede spijsvertering van essentieel belang is. De buikademhaling is een ademhaling die de meeste mensen weer opnieuw gaan leren. Probeer zo vaak mogelijk te denken aan de buikademhaling overdag, zodat je zo vaak mogelijk bewust en goed ademt.

3)      Stap nu in de douche. Tijdens het douchen probeer je de gedachten los te laten en maak je jezelf leeg. Een totale ontspanning is waar je naar moet streven. Een totale ontspanning krijg je om er te zijn in het Nu dus niet te leven in de toekomst of het verleden. Wanneer je terug denkt is dat het verleden bijvoorbeeld dat je denkt: wat een toestand op het werk vandaag; had ik misschien anders moeten doen. Wanneer je vooruit denkt is dat de toekomst, bijvoorbeeld ik ga na het douchen de was nog vouwen. Je probeert dus aan niks te denken en gewoon leeg zijn. Zijn in het Nu is best moeilijk, maar door je te concentreren op wat op dit moment gebeurt gaat het makkelijker. Je zintuigen helpen je in het Nu te blijven. Je observeert 100% de waterdruppels door te voelen, ruiken, zien, proeven, horen. Je voelt hoe warm ze zijn, en hoe ze van je afglijden, je hoort het kletteren, je ziet ze vallen je proeft ze in je mond. Alleen dan zit je in het NU en ben je echt even helemaal leeg en met jezelf.

4)      Doe nu je ogen dicht en stel je een waterval voor waar je onder staat. Ga nu met je gedachten naar je hoofd. Laat het water alles wat daar niet in thuis hoort wegspoelen. Vervolgens ga je met je gedachten naar je romp, armen, bovenbeen, knieën (heel belangrijk!) en je onderbenen. Laat telkens alles wat er niet thuis hoort wegspoelen met het water. Zie in gedachten het donkere water wegspoelen. Zo. Nu ben je ook van binnen “schoon”.
      Misschien vind je het wel fijn om wat opgeladen Maanwater vanaf je kruin over je heen te schenken nu. Dat is wel koud! ☺


5)      Na het douchen wrijf je liefdevol je lichaam in met bodymilk of iets anders dat je fijn vind. Terwijl jij jezelf insmeert denk je alleen maar positief over jezelf. Wat een mooie huid heb ik toch en wat een mooie voeten, mooie benen noem maar op. Zie jezelf mooi en zeg dat tegen jezelf. In het begin voelt het nep, ik weet hoe moeilijk het is maar dat verdwijnt,  geloof me. Je hebt jezelf aangepraat dat sommige delen niet mooi genoeg zijn en nu praat jij jezelf aan dat ze dat wel zijn, en let eens op wat een geweldige uitstraling jij krijgt!

6)      Je kunt daarna even relaxen met een kop kruidenthee op de bank (let op je buikademhaling) Wanneer je dit elke dag doet, leer je dat deze tijd echt voor jezelf als het ware een echte oplader is voor je lichaam en geest. Je zult veel beter slapen, beter kunnen reageren op anderen, je emoties beter kunnen reguleren. En je zult je sterker en krachtiger voelen.

Voor algemene info over Volle Maan kun je hier klikken.

Een hele fijne dag!
groetjes,
Vivian Dassen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.