zondag 3 juni 2018

6 juni; Afnemende Maan in Tweeling en een Geurflesje maken

6 juni a.s. is het Afnemende Maan in Tweeling. Gemini is luchtig, vluchtig, speels, jong, vitaal. Ze nemen het leven, zichzelf en anderen niet zo serieus en ze zijn zeer veranderlijk.


Veranderlijk
Tweelingen kunnen zeer snel van gedachten veranderen. Daarbij vergeten ze vaak te vertellen aan hun omgeving dát ze anders over iets zijn gaan denken en dat kan wel eens leiden tot conflictjes vanwege de miscommunicatie. Omdat ze zo wispelturig zijn kunnen ze een beetje onbetrouwbaar overkomen. Maar dat is vaak helemaal niet de intentie van sterrenbeeld.

Hoe is het je vergaan de afgelopen week? Heb je je gevoelens op een fijne, goede manier kunnen uiten? Lekker de schouderoefeningen gedaan uit het bericht van Volle Maan in Tweeling? Is het je ook gelukt om de ademhalingsmeditatie te doen? Dit zijn heerlijke kleine dingetjes waar je jezelf goed mee kunt helpen om los te laten en je knapt er lekker van op.
Loslaten
Bij Afnemende Maan laten we los wat we niet meer nodig hebben. We laten los wat ons niet helpt tot ons hoogste goed. Loslaten is vaak ingewikkeld en moeilijk. Het gaat gepaard met horten en stoten, de verkeerde kant op denken, emotionele en spirituele pijn, niet weten wat we moeten loslaten omdat we niet (meer) vertrouwen op ons gevoel.
Wat mij helpt om los te laten is een wandeling in de natuur, het liefst bij water, zoals de zee of een meer. Laat de wind je zorgen en alles wat je niet meer nodig hebt meenemen. Soms verdwijnen er dingen waar je nog niet eens wist dat ze zo op je drukten. Weg is weg. Laat het gaan. Let it go.
Eijsder Beemden, Eijsden, Limburg, Netherlands
Met Volle Maan hebben we onze intentie voor deze Maan kracht bij gezet. Als je kijkt naar hetgeen je wilt bereiken, wat mag je dan loslaten? Wat brengt jou niet verder in jouw doel deze Maan. Wat houdt jou tegen om je leven te leven zoals je dat diep van binnen wenst?  
Doe je ogen dicht en adem een paar keer diep in en uit. 
Vraag nu aan je hogere zelf wat jou niet langer dient. 
Luister naar het antwoord dat komt. Soms is het een beeld, een geluid, een geur.
Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je geen antwoord hebt ontvangen. Neem van mij aan dat er wel degelijk een antwoord is gestuurd, maar kun jij het (nog) niet herkennen. Als dat het geval is, houd het dan simpel en kijk eerlijk naar jezelf wat je aan jezelf kunt verbeteren; bv gezonder eten en drinken, stoppen met roken, meer bewegen, positieve affirmaties, etc.
Laat los wat niet goed voor je is en omarm hetgeen je verder kan helpen.

Smudgen
Om je te helpen met loslaten kun je smudgen met Salie. Dit hoort bij het element Lucht en daarmee ook bij Tweeling. Hiermee verwijder je negatieve energie die aan je zelf kleeft of die rondwaard in je huis. In het algemene bericht over de Afnemende Maan kun je meer lezen over smudgen.
Geurflesje
Ook kun je een Geurflesje voor jezelf maken. Deze flesjes kunnen je helpen bij het loslaten, omdat je diep in en uit ademt. Daar hoef je niets speciaals voor te doen; dat gaat vanzelf.

Wat heb je nodig voor een Geurflesje:

* een klein flesje (10-20 ml) met dop
Je kent vast deze kleine bruine flesjes. Deze kun je nieuw kopen, maar ook gerust een gebruikte recyclen. Daarvoor doe je het flesje in water in een pannetje en laat je het ca. 10 minuten koken. Alle resten van vorig gebruik zijn daarmee verdwenen.
* ca. een eetlepel zeezout of himalaya zout
* ca. 20 druppels etherische oliën naar keuze

Hoe maak je nu zo'n Geurflesje:
Maak als je dat wilt eerst een Rituele Ruimte.
Haal de dop van het flesje.
Vul het flesje tot de helft met het zout.
Doe in totaal ongeveer 20 druppels etherische olie erbij. Wat ik zelf lekker vind is een combinatie van Salie, Eucalyptus, Pepermunt, Den en Lavendel. Hier gaat je borst helemaal van open. Ook ideaal als je verkouden bent natuurlijk.
Doe het dopje terug op de fles en schudden maar! Extra plezier om dit te doen tijdens een wilde salsa dans of zo, dan ben je meteen opgeladen met positieve energie! En misschien ook nog wel in vakantie stemming...☺
En dan...de heerlijke geuren diep inademen.... Zalig!

Veel plezier met Afnemende Maan in Tweeling.

groetjes,
Vivian





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.