vrijdag 22 juni 2018

22-6-2018 De Maan staat in Kreeft - we maken een Bagua!

Kreeft is het teken van de dierenriem dat vandaag is begonnen. Kreeft is heel huiselijk. Het huis, thuis zijn, familie en gezin, staat hoog in het vaandel. Dit is voor heel veel mensen iets belangrijks; een thuis hebben. Zelfs als je in een piepklein appartementje woont, of juist in een mega grote onpersoonlijke villa, kun je er je thuis maken. En je kunt gebruik maken van het bagua om de energie te laten stromen.

Dit plaatje hierboven is een voorbeeld van een Bagua. Het wordt in de Feng Shui gebruikt om je huis of een ruimte in te delen, waardoor je gemakkelijk kunt zien waar de energie stagneert in jouw situatie. Er worden hele cursussen gegeven hierin en er zijn tal van boeken geschreven over dit onderwerp. Hier beperken we ons tot het 'weten dat het bestaat', en om je te kunnen aangeven waar de Familie en Gezinhoek (thuis dus) is om bv een Maansteen te kunnen neerleggen (over Maansteen komt een apart bericht).
Maansteen - Moonstone

Een bagua is dus een soort energetische bouwtekening. Het geeft aan waar welke energieën stromen in je huis, kamer of ruimte. Zoals je ziet bevindt de hoek Familie en Gezin zich links-midden. Nou, hoe pas je dat nou toe voor jouw situatie:

Maak een simpele tekening van de woonkamer of ruimte. Geef in grote lijnen aan waar zich wat bevindt; bv toilet, de keuken, de bank, het rommelhok, etc.
Teken ook de deur waar je je huis of ruimte binnenkomt. Dat is heel belangrijk, omdat dit het beginsel is.
Leg je tekening voor je neer, met de deur aan jouw kant. De deur zit dus, als je naar het Bagua kijkt, altijd ergens in Kennis en Weten, Arbeid en Loopbaan of Behulpzame vrienden.


Verdeel nu je tekening van de ruimte in de 9 vakken zoals die worden getoond in het Bagua. In welke hoek zit bij jou Familie en gezin? Hoe ziet het er hier uit? Is het redelijk netjes, geordend en schoon? Of mag het een opknapbeurtje hebben? Als het gebiedje naar je zin is, leg hier dan bv een Maansteen neer. Dat mag op de grond, op een kast, op de vensterbank, het maakt niet uit. Spoel de steen een paar keer per maand 10 seconden onder de koude kraan af. Hiermee spoel je negatieve energie weg die de steen heeft opgevangen. En met Volle Maan kun je hem buiten leggen om hem weer op te laden.


Zoals we kunnen zien is de bijkeuken in Rijkdom en weelde. Het is goed om hier glinsterende dingen neer te leggen als voor jou Rijkdom en Weelde de betekenis van geld heeft.  Zet er ornamenten of een aquarium om de boel in beweging te houden. Als rijkdom voor jou betekent om bv rust te hebben, leg hier dan een paar lekkere kussens neer.


De keuken zit in Roem en Bekendheid. Als je erg stipt bent, of juist altijd te laat is het handig om hier de klok te hangen. Als je houdt van creativiteit, sport, koken, of wat dan ook waar je bekend om staat, zet of hang daar in deze ruimte iets van neer/op, bv trofeen, etc.


Het bovenste deel van de woonkamer/keuken zit in Relaties met Anderen. Dit is een goede plek om foto's op te hangen van de mensen die je liefhebt. Als je graag aan tafel zit met anderen, zet hier dan je eettafel neer. En zet hier geen tv neer als het even kan.

De deur van de badkamer zit in Familie en Gezin. Leg hier de Maansteen neer; de Maansteen vertegenwoordigd het sterrenbeeld Kreeft en dat is zeer huiselijk. Plak eventueel een spiegel op de deur om positieve energie af te wenden, zodat deze niet met het putje verdwijnt als je doucht of wast.

Een deel van de entree en een deel van de keuken zit in Gezondheid. Hou dit deel zo opgeruimd en schoon mogelijk. Zet hier zo min mogelijk neer. Hou het vrij als het kan. Als dat onmogelijk is, hang hier dan een windgong, of zet er een aquarium neer.

In het middendeel van de woonkamer is het deel Kinderen. Hang hier tekeningen, foto's of diploma's van kinderen. Zet er spelletjes, alles wat maar met kinderen te maken heeft. Gebruik vrolijke kleuren die uitnodigen om er te spelen, ook als je geen kinderen hebt. Als je het bv leuk vind om zweefvliegtuigjes te bouwen, doe dat dan in deze hoek.

De slaapkamer zit in Kennis en Weten. Hang hier diploma's, leg hier je orakelkaarten, je pendel als je die hebt, hang kristallen in het raam. Gebruik deze ruimte als je studie of meditatie ruimte als dat mogelijk is.

De entree zit in te tekening in Arbeid en Loopbaan. De entree is het belangrijkste deel van het Bagua, omdat hier de energie van buiten naar binnen komt.
De entree aan de buitenkant: Zet plantenbakken neer naast je voordeur met weelderige planten, kleedt het aan op een manier die jij mooi vindt, zorg dat de energie voordat ze jouw binnenkomt met positiviteit geladen is.
De entree aan de binnenkant: Zet heel veel positieve dingen neer in je entree als deze hier zit (ook als de entree zit in Kennis en Weten of Behulpzame Vrienden). Denk hierbij aan bloemen, planten, windgongen, hangende kristallen, etc. Het jammere is dat hier de wc zit op de tekening. Dat is niet zo gunstig omdat alle positieve energie die je creeert wordt doorgespoeld als je niet oppast. Houdt de deur dus gesloten, het deksel op het toilet, en hang een spiegel op de deur om de energie af te buigen, zodat hij niet kan ontsnappen.

Het onderste deel van de woonkamer zit in Behulpzame vrienden. Hang hier extra grote spiegels en hang er kristallen, om ervoor te zorgen dat dit gebied blijft stromen.

Op deze manier kun je elke kamer van je huis onder de loep nemen. Je kunt zelfs je bureau zo aanpassen. Wil je meer lezen over het Bagua? Een heel goed boek is Een Huis vol Bezieling van Denise Linn.

Er bestaan echter heel veel boeken over Feng Shui en het Bagua. Ga eens lekker naar een boekhandel of een bieb en kijk wat jou aanspreekt. (Kijk bv bij Boekwinkeltjes.nl voor een 2e hands exemplaar). Struin het internet eens af op zoek naar info. Er bestaat zoveel over. Leef je in. Leef je uit!☺♥

Groetjes,
Vivian Dassen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.