zondag 10 juni 2018

13 juni Nieuwe Maan in Tweeling en je eigen Natuur Geluiden Show

Zoals we hebben gezien bij de vorige maanstanden in Tweeling, gaat Gemini over communicatie. De manier waarop je jezelf duidelijk maakt, de manier waarop je je uit.

Communicatie Kwaliteiten
Met deze Nieuwe Maan is het wellicht een goede tijd om je communicatie kwaliteiten bij te schaven. Ga eens bij jezelf na:
* Hoe goed breng jij boodschappen over?
* Als je iets graag wilt hebben dat een ander je zou kunnen geven, durf je dat dan kenbaar te maken?
* Verwacht je van anderen dat ze je goed genoeg (moeten) kennen om met 2 woorden van jou te snappen wat je bedoeld?
* Niet iedereen is paranormaal begaafd en kan horen wat er niet wordt gezegd... Maar je kunt je er wel op oefenen.

Een Nieuw Begin
Deze Nieuwe Maan met de energie van Tweeling is een hele goede tijd om opnieuw te beginnen op het gebied van communicatie, zowel schriftelijk als mondeling. Dit is heel breed. Je kunt denken aan een cursus spreken in het openbaar, een vreemde taal leren, brieven schrijven, tekenen en schilderen, bloggen over onderwerpen die opgestapeld liggen in je ideeën doosje, uitstapjes maken met je familie en elkaar bijpraten, muziek maken, de boeken lezen die op je nachtkastje liggen, bloggen, goed luisteren naar anderen.

Goed luisteren naar anderen. Hoe doe je dat?
Het valt niet mee om goed naar anderen te luisteren, terwijl je hoofd op een apenkooi lijkt van gedachten die een uitweg zoeken. Probeer ze toch maar in toom te houden en innerlijk of letterlijk aantekeningen te maken van dingen waar je op terug wilt komen.
♥ ga na of iemand bereid is zich open te stellen voor je

♥ maak tijd voor een goed gesprek, zodat de ander het gevoel heeft dat je bereid bent te luisteren
♥ probeer je aandacht bij het gesprek te houden
♥ stel vragen; hiermee geef je de spreker de kans om dingen te verduidelijken, ook voor zichzelf
♥ let op iemands lichaamstaal; klopt dat met wat wordt gezegd?
♥ zorg dat er geen afleiding is, dus ook geen gsm in je hand of op tafel
♥ probeer eerst goed te begrijpen wat de ander precies zegt alvorens je eigen mening of gedachte te geven.

♥ luister eerst naar wat de ander te zeggen heeft, voordat je begint met; o, dat heb ik ook! En dat je dan begint te ratelen over jezelf. Hoe goed je dat ook bedoeld; het is geen luisteren.
♥ luister niet om een antwoord te kunnen geven, want dan luister je niet. Je bent dan al bezig met verdedigen, verduidelijken, etc, waardoor de ander zich niet gehoord voelt
♥ maak een kleine samenvatting van wat je hebt gehoord aan het einde van een onderwerp of van het gesprek om te controleren of je het goed hebt begrepen



Maak het weer goed, of maak het beter
De Nieuwe Maan in Gemini is bij uitstel geschikt om contact te maken met broers of zussen als je die hebt. Blaas nieuw leven in je relatie met hen. Als je geen contact meer met hen hebt, ga dan na bij jezelf of je iets kunt doen om de relatie te herstellen. Als je daar geen behoefte aan hebt, dan heb je volgend jaar met Nieuwe Maan in Tweeling weer een nieuwe gouden kans ☺. Ik weet dat het af en toe heel moeilijk kan zijn.
Stuur een berichtje, een brief, een schilderij, een appje, een uitnodiging, of wat dan ook om contact te maken met je broers of zussen. Laat weten dat ze belangrijk voor je zijn. 
Dat geldt natuurlijk voor iedereen in je omgeving.

Leren Luisteren; Natuur Geluiden Show
Als je in de natuur bent ga dan eens op een bankje zitten, of op het mos, in het gras, in het veld. Misschien met je voeten in een beekje als je dat fijn vind. 
Glen Etive, Schotland, juni 2015
Hou je handen een half minuutje als schelpen over je oren.  
Doe nu je ogen zachtjes dicht. Haal een keer diep adem. En nog een keer, wat dieper. Bij de volgende ademhaling laat je je adem zakken tot diep in je buik. Geniet van dit gevoel, van deze massage van je organen. 
Laat je gedachten komen en gaan. Zeg maar; ik heb nu even geen tijd voor je; kom straks maar terug. 

Luister naar de geluiden om je heen. Wat hoor je allemaal? De vogels.... Spelende kinderen....blaffende honden....kabbelend water.... Je hoort het misschien allemaal. Maar je doet er niets mee. Het is er gewoon. Laat het maar zijn. Geniet van dit moment. Geniet van jezelf.

Als je voelt dat je ontspannen bent, omring dan je linkerpols met de duim en middelvinger of wijsvinger van je rechterhand. Omring je linkerpols op een stevige manier.
Je ontspannen gevoel van het luisteren is nu opgenomen in je linkerpols. Het is verankerd. De eerstvolgende keer dat je met iemand staat te praten en merkt dat je ongeduldig wordt of de neiging krijgt hem of niet uit te laten spreken, omring dan je linkerpols met je duim en wijs-of middelvinger. Het ontspannen gevoel komt meteen terug. 
Leuk hè? 
Als je op een of andere manier de natuur niet binnen handbereik hebt, dan staat hier een mooi geluiden fragment uit het park voor je klaar:


Het Nieuwe Maan Ritueel
Dit voorgaande in het achterhoofd houdend kunnen we ons concentreren op de Nieuwe Maan. We gaan wensen en dromen maanifesteren! Wat wil je écht dat er gebeurd deze komende Maancyclus? Maak een overzicht van verlangens, van je gevoelens. Schrijf het op, maak een tekening of schilderij, visualiseer of droom van wat jij wilt dat er gaat gebeuren. Wat heb je nodig om je goed te voelen? Het maakt niet uit hoe raar het klinkt in je hoofd; gooi het eruit op een manier die jij prettig vind. 

Klik hier voor een mooie manier om Nieuwe Maan te vieren!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.